Sous-chef

Key West Beachhouse is op zoek naar een ambitieuze Sous-Chef voor 38 uur per week.

Key West is een begrip in Utrecht. Niet alleen vanwege de prachtige ligging op het strand van de Haarrijnse Plas, maar vooral ook vanwege het grote en volle terras, de enthousiaste bediening en natuurlijk de verrassende menukaart. Key West is zeven dagen in de week geopend voor lunch, borrel en diner.

Wat zoeken we

Ben jij creatief, kwaliteitsgericht en stressbestendig. Dan is dit de perfectie job voor je! Je ondersteund de chef in de dagelijkse gang van zaken en toont initiatief voor nieuwe ontwikkelingen. Je weet een jong keukenteam te motiveren en vind het leuk om regelmatig nieuwe gerechten te bedenken waarbij je je laat inspireren door lokale, verse ingrediënten. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor de inkoop, planning, calculaties en HACCP-voorschriften met als doel het realiseren van een optimaal rendement.

Functieomschrijving:

  • Als sous-chefkok heb je de leiding op de werkvloer en bij afwezigheid van de chefkok voor de gehele keuken.
  • Je stuurt de medewerkers vaktechnisch aan en draagt zorg voor de (voor)bereiding en presentatie van gerechten volgens planning, vaste instructie en werkmethoden die mede door jezelf zijn vastgesteld.
  • Je bent de sparringpartner van de chefkok bij het, op basis van ontwikkelingen in de markt, aanpassen van de kaart/recepten en calculeren van prijzen van nieuwe/aangepaste gerechten.
  • Daarnaast draagt je zorg voor de dagelijkse bestellingen bij diverse leveranciers, ben jij hun contactpersoon en verantwoordelijk voor de ontvangstcontrole betreffende hoeveelheid, kwaliteit en prijs.

Profiel:

  • Afgeronde koksopleiding niveau 3 en werkervaring
  • Aantoonbare kennis van alle kooktechnieken en affiniteit met verse producten
  • Ervaring in het coachen en instrueren aan 5 – 10 (parttime) medewerkers
  • Blijft onder moeilijke omstandigheden of hoge werkdruk altijd kalm/rustig
  • Flexibel en een positieve instelling
  • Werken in wisseldiensten, inclusief weekenden en feestdagen is geen probleem - Creatief, georganiseerd, je begint uit je zelf en wacht niet af
  • Goede kennis van de HACCP

Wat bieden we

Een uitdagende en zelfstandige fulltime functie in een leuk team en een dynamische werkomgeving. Werken in één van de drukste restaurants aan de rand van Utrecht. Alle kans en ruimte om culinair een verschil te maken. Een prima salaris. Ruimte voor zelfontplooiing en ontwikkeling.

Interesse?

Stuur je motivatie met CV naar werken@keywestbeachhouse.nl of kijk op www.keywestbeachhouse.nl Bellen mag ook, met Jeroen Scheenstra: 06-52600482